22 Şubat 2011 Salı

Üşengeç

( ''Üşeniyorum o halde yarın ''  sözünün üzerine yapılan paylaşımdır. )

Haftalık yazılara dönüşen paylaşımlarım iki gün süre ile gecikmesi, aklıma gelen şey bu olsa gerek diyerek. Kendi isteğimi yüzüme vurmak birazda eğlenmek. Üşenmek, erinmek olarakta geçer. Ben olmak üzere çevremdeki bir çok arkadaşları üşengeç olarak niteleyebiliriz. Felsefi hayat tarzı olarak ta geçer üşen,ertele,vazgeç. Açıkçası felsefi açıdan bana uymasada üşengeç arkadaşlardan biriyim. Misal, lise birinci sınıf öğrencisiyim önemli bir dersten sınavım var. Sınava 1 hafta var : -Ohoo daha bir hafta var abi ne stres yapıyorsun. 6. gün : -Ya ne var 4 gün kala çalışırım acelesi yok. 4 Gün : -Kolay konular yaparız, yarın bir açıp bakarım. 3 gün : O kitap masanın üstüne koyulur, tamam koyduk ya çok rahatım nasıl olsa bakacağım o günde biter 2 gün : - Of hiç isteğim yok yarın olsun sabahtan akşama kadar çalışırım. Son bir gün kalır : Masanın üstü dağınık toplayalım değil mi.toplayalım tamam toplandı kitap açılır başlık gözükür o esnada ses - Abi yemek yiyoruz hadi. Ama yemekten sonra çalışacağız lütfen ! yemek yenmiş üstümüze bir yorgunluk çökmüştür. Annem sağ olsun meyve,tatlı artık ne varsa getirir ( Zihni iyi çalışsın )  15 dk sonra sabah okulda sınavdan önce bakarım. sınavdan öncede bakılır evet sonunda ama bakılmasa daha iyi diye lanet edilir hepsi birbirine girmiştir. Yada en yakında olacak yazının sonunda resim eklerken google görsellere 'üşengeç' kelimesini yaz karşına çıkanlardan resimlerden beğendiğini koy gibi ( erinmek eş anlamlı diye görsellerden erinmeği aratmayın ) ama hafife almayın üşenmekte bir sanattır. Hatta ve hatta yaratıcılık zekasını geliştirir.

Biraz benden birazda sözlüklerden derlediğim üşengeçlik olayları anonim olarak yayınlı yorum, içlerinde ben olmak üzere yakın çevremdeki insanlar var.
Eğilmemek için bilgisayarı açma tuşunu ayak baş parmağı ile açan insan

Kişinin canı oyun oynamak ister. oyuna çift tıkladığında ekrana "lütfen cd'yi yerleştiriniz" diyen bir mesaj çıkar. Az ötesindeki cd'yi koymaya üşenip oyundan vazgeçen bu kişi isviçreli bilim adamlarına göre üşengeçtir.

Üşengecin çocuğu da olmaz derler.

Çişi geldiği halde tuvalete gidemeyen torbasının patlayacağını bilse bile üşengeçlikten gitmeyen insan modeli

Ne yaptın bugün diye sorulduğunda hep aynı cevap hiç oturdum cevabı veren insan (bizde bile bile aynı soruyu sorarız)

Anlatılmaz, yaşanırdır. mesela başladığı bir cümleyi bitirmek bile onun için gayet zor bir

Aga bir ara İstanbul a gidelim. Aynen kardeşim gidelim. Bir sene aynı muhabbet ama gidilmez.

Yatağını toplaması için annesinden tehditler alan ama nasıl olsa  akşam dağılacak diyerek yatağını toplamayan kişi.

Bunlar birer üşengeçlik örneği daha bir çok örnek verebiliriz.Bu insanların en sevdiği lafta; 'bakarız ya, yaparız bir ara.'dır. ki hiçte yapılmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder